Претрага
Close this search box.

Правила о приватности

Обавештење о приватности

Последња измена: 22. март 2022.

1. НАШ ПРИСТУП

1.1 Ово Обавештење о приватности наводи како ми, Евроскоп ДООЕЛ (у даљем тексту „Евроскоп“, „наш“ или „ми“) обрађујемо личне податке посетилаца и купаца наше веб странице („Корисник“)

2. ШТА СУ ЛИЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ (ПИИ)/ЛИЧНИ ПОДАЦИ?

2.1 Лични подаци или ПИИ означавају сваку информацију која се односи на особу која се може идентификовати директно или индиректно; може укључивати име, адресу, адресу е-поште, број телефона, број кредитне/дебитне картице, ИП адресу, податке о локацији („Лични подаци“).

3. СВРХЕ ЗА КОЈЕ ОБРАЂУЈЕМО ЛИЧНЕ ПОДАТКЕ

3.1 Евроскоп ће обрађивати ваше личне податке само у складу са важећим законом, у следеће сврхе:
3.1.1 нудимо нашу робу и пружамо вам наше услуге на персонализован начин, на пример, можемо дајте предлоге на основу ваших претходних претрага како бисте брже идентификовали одговарајућу робу и услуге;
3.1.2 омогућавање нашим добављачима и пружаоцима услуга да обављају одређене функције у наше име, укључујући обраду плаћања, верификацију, техничке, логистичке или друге функције, према потреби, како би испунили ваше поруџбине;
3.1.3 слање маркетиншких комуникација, како бисмо били информисани о нашим и нашим производима и услугама, за које сматрамо да би вас могли занимати;
3.1.4 приказивање реклама на вашим уређајима; испоруку огласа на основу ваших интересовања утврђених вашим претходним претрагама, посетама подстраницама и куповинама на нашим веб локацијама и другим подацима добијеним коришћењем „колачића“ постављених на вашим уређајима. Молимо погледајте нашу Изјаву о колачићима испод.
3.1.5 обезбеђивање безбедности вашег налога и нашег пословања, спречавање или откривање преваре или злоупотребе наше веб странице, на пример, захтевањем информација за верификацију како би се ресетовала лозинка вашег налога;
3.1.6 развој и побољшање наших производа и услуга, на пример, прегледом посета нашој веб страници и њеним различитим подстраницама, потражњом за одређеним производима и услугама;
3.1.7 да се придржава важећег закона, на пример, као одговор на захтев суда или регулаторног тела, када је такав захтев поднет у складу са законом;
3.2 Основе за обраду ваших личних података у горе описане сврхе ће укључивати:
3.2.1 испуњење уговора који имамо са вама;
3.2.2 за легитимне пословне интересе Евроскопа;
3.2.3 дали сте нам своју сагласност или
3.2.4 за поштовање законске обавезе којој Евроскоп подлеже.

4. ОТКРИВАЊЕ ИНФОРМАЦИЈА КОРИСНИКА

4.1 Постоје околности у којима желимо да откријемо или смо приморани да откријемо ваше личне податке трећим лицима. Ово ће се одвијати само у складу са релевантним важећим законом и за горе наведене сврхе. Ови сценарији могу укључивати откривање:
4.1.1 нашим подружницама, филијалама или повезаним канцеларијама;
4.1.2 нашим спољним пружаоцима услуга или добављачима како би се олакшало пружање наших услуга или робе;
4.1.3 нашим партнерима за оглашавање који нам омогућавају да испоручимо оглашавање;
4.1.4 добављачима услуга и консултантима трећих страна у циљу заштите безбедности или интегритета нашег пословања, укључујући наше базе података и системе и из разлога континуитета пословања;
4.1.5 другом правном лицу, на привременој или трајној основи, у сврху заједничког улагања, сарадње, финансирања, продаје, спајања, реорганизације, промене правне форме, распуштања или сличног догађаја. У случају спајања или продаје, ваши лични подаци ће бити трајно пренети компанији наследнику;
4.1.6 јавним органима када то од нас захтева закон.

5. МЕЂУНАРОДНИ ПРЕНОС ЛИЧНИХ ПОДАТАКА

5.1 Ваше личне податке можемо пренети трећој страни у земљама ван земље у којој су првобитно прикупљени ради даље обраде у складу са сврхама наведеним у ставу 3. изнад. Конкретно, ваши лични подаци могу бити пренети широм Евроскопа и нашим спољним добављачима услуга који се налазе у иностранству. У овим околностима, ми ћемо, када то захтева важећи закон, обезбедити да ваша права на приватност буду адекватно заштићена одговарајућим техничким, организационим, уговорним или другим законским средствима.

6. ЗАДРЖАВАЊЕ ЛИЧНИХ ПОДАТАКА

Ваши лични подаци ће се чувати све док је то разумно неопходно за горе наведене сврхе или како то захтева важећи локални закон. Молимо контактирајте нас за више детаља о примењивим периодима задржавања.

7. ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ ПОДАТАКА

Закон о приватности података пружа појединцима у одређеним земљама бројна права, укључујући право на: приступ, исправку, брисање, ограничење, транспорт и приговор на обраду њихових личних података. Појединци такође могу имати право да уложе жалбу релевантном органу за заштиту приватности података ако верују да се њихови лични подаци не обрађују у складу са важећим законом о приватности података.

8. ДЕЦА

Имајте на уму да ова веб страница није намењена деци млађој од 13 година.

9. ИЗЈАВА О КОЛАЧИЋИМА

Шта су тачно колачићи?
Да бисмо прикупили информације као што је горе описано, можемо користити колачиће и сличну технологију на нашој веб страници.
Колачић је мали део информације који се шаље вашем претраживачу и чува на чврстом диску, мобилном телефону или другом уређају вашег рачунара.
Можете да подесите претраживач да вас обавести када примите колачић. Ово вам омогућава да одлучите да ли желите да га прихватите или не. Међутим, неке од услуга и функција које се нуде преко веб локација можда неће исправно функционисати ако су ваши колачићи онемогућени.
Колачићи могу бити колачићи прве или треће стране.
· Колачићи прве стране: колачићи које веб локација коју посећујете поставља на ваш рачунар
· Колачићи треће стране: колачићи постављени на ваш рачунар преко веб странице, али од стране трећих страна

Колачићи постављени на нашем сајту
Користимо следеће колачиће прве и треће стране на наша веб локација:
Строго неопходни колачићи: Ови колачићи су неопходни да би вам омогућили да се крећете по веб страници и користите њене функције. Без ових колачића, услуге које сте тражили не могу бити пружене. Они се бришу када затворите претраживач. Ово су колачићи прве стране.
Колачићи учинка: Ови колачићи прикупљају информације у анонимном облику о томе како посетиоци користе нашу веб страницу. Они нам омогућавају да препознамо и пребројимо број посетилаца и да видимо како се посетиоци крећу по сајту када га користе и из којих приближних региона посећују. Ово су колачићи прве стране.
Колачићи функционалности: Ови колачићи омогућавају веб локацији да запамти изборе које направите (као што су ваше корисничко име, језик или регион у којем се налазите) и пружају побољшане, више личне карактеристике.
Ови колачићи се такође могу користити за памћење промена које сте направили у величини текста, фонтовима и другим деловима веб страница које можете прилагодити. Информације које прикупљају ови колачићи могу бити анонимне и не могу пратити вашу активност прегледања на другим веб локацијама. Ово су колачићи прве стране.
Колачићи за циљање: Ови колачићи се користе за испоруку огласа који су релевантнији за вас и ваша интересовања. Такође се користе за ограничавање броја пута када видите рекламу, као и за помоћ у мерењу ефикасности рекламне кампање. Обично су колачићи треће стране, које постављају рекламне мреже уз дозволу оператера веб странице. Они се сећају да сте посетили веб локацију и ове информације се деле са другим организацијама као што су оглашивачи. Често ће колачићи за циљање или оглашавање бити повезани са функционалношћу сајта коју пружа друга организација.

10. АНАЛИТИКА

ВЕБ САЈТА Евроскоп је у партнерству са Гоогле-ом за обављање одређених анализа веб локација које користе колачиће. Информације које генерише колачић о вашем коришћењу ове веб странице се углавном преносе на Гоогле сервер у Сједињеним Државама и Европи и тамо чувају. У име Евроскопа, Гоогле ће користити ове информације за процену вашег коришћења веб странице, за састављање извештаја о активностима веб странице и за пружање даљих услуга за Евроскоп у вези са коришћењем веб странице и интернета.
Евроскоп користи функцију Усер-ИД Гоогле аналитике, која нам омогућава да пратимо појединачне кориснике на више уређаја и сесија користећи наше веб странице. Гоогле-ову политику приватности можете погледати овде: хттпс, са више информација које се налазе овде: хттпс (укључујући информације о како да контролишете како се информације деле преко подешавања огласа) и овде: хттпс.
Можете спречити прикупљање података које генерише Гоогле аналитика у вези са вашим коришћењем наших веб локација (укључујући вашу ИП адресу) и обраду ових података преузимањем и инсталирањем додатка за прегледач, са више информација о томе како можете да изаберете из прикупљања података Гоогле аналитике према упутствима овде: хттпс. Ова веза пружа упутства за инсталирање колачића за искључивање на ваш уређај. Као резултат тога, прикупљање података од стране Гоогле аналитике је онемогућено у будућности за нашу веб локацију и за овај претраживач све док колачић за искључивање остаје инсталиран у вашем претраживачу.
Ако дођете до неке од наших веб локација преко огласа Евроскоп који контролише Гоогле, Гоогле АдВордс поставља колачић на ваш рачунар. Колачић се користи за праћење броја кликова на оглас.
Ако не желите да учествујете у праћењу, можете одбити подешавање релевантног колачића помоћу подешавања претраживача који генерално деактивирају аутоматско подешавање колачића. Имајте на уму да не смете да бришете одговарајуће колачиће за онемогућавање ако желите да наставите да спречавате снимање података мерења. Ако избришете све колачиће у свом претраживачу, морате поново поставити све потребне колачиће за онемогућавање.

Колачићи и онемогућавање
Када стигнете на нашу веб локацију, појавиће се искачућа порука која вас обавештава да желимо да поставимо колачиће на ваш уређај. Ако ви или други корисник вашег рачунара желите да повучете своју сагласност у било ком тренутку, то можете учинити променом подешавања претраживача, иначе ћемо претпоставити да сте срећни што примате колачиће са наше веб странице. За више информација посетите ввв.аллабоутцоокиес.орг и хттп.
домаОбавештење о приватности